12 Mart 2010 Cuma

Gece Ay Şahit!


Kız gözlerini kocaman kocaman açarak sordu O'na: "Kahramanım olur musun?"
O kadar çok istemiş olmalı ki bunu, bunun hayalini kafasında o kadar çok canlandırmış olmalı ki farketmese de titreyen ellerini sezebildi O. Baktı şöyle bi' önce kızın ellerine, sonra  gözlerinin içine. Kız gözünü ayırmadan O'nu izliyordu. Ellerine baktığını gördü, titrediklerini farketti, ellerini sıkı sıkı yumdu. Gözünü O'ndan ayıramıyordu bi' an bile... O da sarsılmıştı. Derin bi' nefes aldı, dudaklarından önce gözleri gülümsedi O'nun ve "olurum" dedi. Sonra ayışığının dans ettiği dalgalara paralel, uzakta yanyana durmakta olan iki şezlonga yöneldiler. Artık kızın elleri O'nun avuçlarında titriyordu. O da kızın kalbini avuçlarında hissediyordu. Ritmler kenetlendi önce birbirine... Şezlonga uzandılar. Elleri bi' an olsun ayrılmıyordu... Kızın ağzını bıçak açmıyordu. O, kızın gözlerine bakarak "bi'şey söyle!" dedi. Kız gökyüzünden gözlerini ayırmayarak "bunu her sene 17 Temmuz'da tekrarlayalım mümkünse burada!" dedi. O, kızın elini "evet!" dercesine sıktı.
Aşk Tutulması vardı o gece denizin ve ayın eşliğinde....
- Daha güzel bi' şarkı bulamazdım. Hadi bi' tık-

7 yorum:

  1. Trevanian böyle betimleme yapabilseydi şimdiye bütün kitaplarını bitirmiştim (: o mu yaptı yoksa?

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. tarafsız olmak gibi bir zorunluluğun olmadığına göre abartırım ama bu seferki abartı değil (: bu betimle tam kıvamında bence bütün olayı görmüş gibi hissediyorum, biraz daha ayrıntı olamaz mı ? olabilir ama ben sevmiyorum zaten aşırı ayrıntı(bkz.trevanian :D) ayrıca bu sitenin saatinde bir yalnızlık var (:

    YanıtlaSil
  4. gitmedi diye 2 kere yazdın di miiii? :) Bak, sorun şu ki sevgili dostum ben uzun yazamadığım gibi uzun yazı da okuyamıyorum. Sıkılmakla birlikte daralıyorum, "oih!" diyorum bol bol. Sıkılmasaydım yazardım da tadında kalmalı be!:) Yanlışlık vardır, bakarım bi' ara, teşekkür ederim yine yine:)

    YanıtlaSil
  5. kim - neyi - 2 sefer - gitmedi diye? ben anlamadiii :D teşhirciliğin lüzumu yok şimdi sende okudun yanlış varsa sil kabul etme bir hareket yap ama, böyle olmaz çünkü (:

    YanıtlaSil