27 Haziran 2010 Pazar

Sıkıcı bi' 104 dk eksildi ömrümden...


Oysa ben Pazar'ları sevmem. Cumartesi'nin tamamına hastayım o ayrı. Antichrist'i izledim bugün. Makinamla hep yakalamak istediğim karelerden oluşuyordu sanki, yani görsel yönü oldukça fazlaydı. Konusuna gelince, çocuklarını kaybeden bi' çiftin kendilerini sorgulamaları, biraz da terapi süreçleri gibi ama psikolojik öğeler pek bi' ağır basmaktaydı. +18 olduğu doğru. Konusu benim ilgimi çekecek bi' film değildi açıkçası, içimi de kararttı üstelik. Lakin bi' objektife sığdırılmak istenen mükemmel kareler mevcuttu filmde; palamut yağmuru gibi... Müzikler mükemmeldi. Tık ve tık mesela. Ötesi yok.

4 yorum:

  1. ehehe, olayı anlayamamışsınız o zaman :)

    kadın, doğayla iç içe yaşayan kadınların cadı diye yakıldığı dönemi araştırırken kendisinin de cadı olduğuna karar verip cadıların yakılmasını onaylıyor. içindeki şeytanı kabul ediyor. yani kendisinden bir antichrist yaratıyor.

    akabinde çocuğun ölmesine de göz yumuyor. kadın önce sevişerek bu durumdan kurtulmak istiyor, şeytandan kurtulmak için. kurtulamayınca da şeytanı yok etmek için kendi bedeninden çekip atmaya çalışıyor onu.

    bu film charlotte gainsbourg'un filmi. kadın mükemmeldi.

    YanıtlaSil
  2. Anladım efenim, çok iyi anladım. Tavan arası muhabbetler, çocuğa ayakkabıyı ters giydirmeler, dahası kadının farkındalığını çok iyi anladım lakin dün ben o modda değildim, yani içim acayip karardı havaya eşlik edip. Filmde herşey kusursuz işlenmiş, kadının çirkin olması bile bi' uyumdu bence. Konusuna bi' lafım yok da bi' "jeux de fants" daha iyi giderdi dün bana, ama teşekkürler, farklı film önerilerinizi bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  3. yapmayın. filmin konusunu, efektlerini, charlotte gainsbourg' u bile geçtim; willem dafoe oynuyor filmde.

    YanıtlaSil
  4. O anki ruh halim o filmi izlemek için uygun değildi sanırım, yani ben çok sıkıldım, çok karanlık geldi, daha da bunaldım ama psikolojik olarak gerekli etkiyi yapıyor film. Evet, oyunculuk gerçekten güzeldi. Bence yani :)

    YanıtlaSil