1 Ağustos 2010 Pazar

Kayıt No:1 - Mutlu Başlangıçlar-


 Düğünlerle aram pek yoktu aslında, son 2 yazdır evlenenler insanın arkadaşları olunca işler değişiyor tabii...
Dün gece katıldığım düğün gördüğüm en güzel, en keyifli düğündü. Gelin hanımın sürekli gülümsemesi beni mest etti. Dahası Trakya düğünüydü, ince sazından davuluna mükemmeldi. Mekan da çok güzeldi. O kadar eğlendim ki blog, bak sana bile yazma gereği duydum demek ki. Kuzenimin eşinin halk oyunlarında Türkiye 1.likleri var. Folklör öğretiyor zaten. Onu ve kuzenimi izlerken ağzımı kapalı tutmayı ihmal de etmedim. Anladım ki bu iş kesinlikle bi' yetenek ve yine anladım ki müziği seversem ben de mükemmel dans edebiliyorum. Tabii yanımdaki insanlar da çok önemli. Süper bi' geceydi. Gelin Hanım -ki arkadaşımdır- doktordur, eşi de bankacı... 10 senelik bi' birliktelik mutlu bi' başlangıç yaşadı dün akşam. Çok mutlu olsunlar. 
Çok keyifliydi. Şimdilik bu kadar! 8)
Tık!


Not: Bu parçada Malkara Yöresi özel halayının müziğidir. Oralı olmama rağmen hiç öğrenmedim, çünkü orada hiç yaşamadım. Ama kanım çok feci kıpırdıyor bunu duyunca blog;)

5 yorum:

  1. Oooww Trakya düğüleri bir başka olur. Yerinde duramaz kimse. Hiç oynamayan insan bile olsan kıpır kıpır oluverirsin walla...
    Arkadaşlarına saadetler diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Trakyada çok bulunmama rağmen hiç düğün görmedim ben. Sadece bir kere gündüz Malkarada (Keşan tarafında, Tam hayraboluna dönülen kavşaktaki benzinlikte)benzinliğin içinde halay çeken bir düğün alayı gördüm.Düğünlerinizi benzinlikte yapmadığınız varsayımından onuda düğünden saymazsak evet hiç denk gelmedi ne yazıkki.Buna rağmen çok şen geçtiğine öyle eminim ki.Bu eminliğimi gören trakyada düğün organizatörü bile sanabilir beni:)

    YanıtlaSil
  3. Nekommm :) Sahalara arada bir dönmen beni pek mutlu ediyor, Minik Prenses'in de keyifler yerindedir inşallah, bu sıcaklar fena!Teşekkür ederim güzel dileklerini ileticem:)
    Sevgili Hayat; Debreli Hasan halayı pek meşhurdur Malkara'da, davul ve zurna da varsa olay tamam:)

    YanıtlaSil
  4. Arada hayatta olduğumu göstermem gerek di mi? :D

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle evet, özlüyorum senle yorumlaşmayı, seni okumayı. :)

    YanıtlaSil